| Przystawki ciepłe | ||
| Krewetki królewskie duszone na maśle i białym winie | ||
| Wątróbka na zielonej sałacie | ||
| Zapiekane brokuły z żółtym serem, sosem śmietanowym i pieczonymi ziemniakami | ||
| Przystawki zimne oraz sałaty | ||
| Koktajl z krewetek | ||
| Carpaccio z marynowanej wołowiny z karczochami i świeżo startym parmezanem | ||
| Sałata ogrodowa z pieczoną piersią kurczaka, pomidorami, kukurydzą i sosem czosnkowym | ||
| Zupy | ||
| Delikatny rosół z gołębia z domowym makaronem oraz porcją gołębiego mięsa | ||
| Żurek staropolski z grzybami i gotowanym jajkiem serwowany w chlebie cysterskim | ||
| Krem z leśnych grzybów z grzankami i kremową śmietaną | ||
| Oryginalna zupa cebulowa zapiekana z żółtym serem | ||
| Zupa pomidorowa z kawałkami pomidorów | ||
| Mięsa i drób | ||
| Sztuka polędwicy wołowej z leśnymi grzybami, | ||
| masłem ziołowym i kolorową fasolą oraz z ziemniakami cysterskimi | ||
| Rib Eye Steak z sosem Cafe de Paris z grillowanymi warzywami i frytkami a la facon Roustique | ||
| T-Bone Steak z sosem Cafe de Paris z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami | ||
| Black Angus Steak z sosem pieprzowym z dużymi frytkami | ||
| i grillowanym pomidorem | ||
| Marynowane w dżinie i wermucie polędwiczki jagnięce podawane z sosem | ||
| hiszpańskim sherry grillowanymi warzywami oraz ziemniakami cysterskimi | ||
| Medaliony cielęce z cytrynową nutą, sosem maślanym i śródziemnomorskimi warzywami | ||
| Smażona polędwica wieprzowa długo marynowana | ||
|
z warzywami oraz z sosem z kurek na śmietanie z domowymi czastkami ziemniaczanymi |
||
| Filet z kaczki na pieczonym jabłku serwowany z modrą kapustą, | ||
| sosem rodzynkowym oraz gotowanymi ziemniakami | ||
| Filet z gęsi ze smażonymi borowikami, wątróbkami zapiekanymi w koniaku | ||
| oraz gotowanymi ziemniakami | ||
| Danie dla dzieci | ||
| Filet z piersi kurczaka z ananasem, frytkami i ketchupem | ||
| Dziczyzna | ||
| Medaliony z combra z sarny w sosie Grand Vener z domowymi frytkami a la facon | ||
| Roustique, czerwoną i białą kapustą oraz gruszką a la compote z żurawiną | ||
|
||
| Ryby | ||
| Panierowany sandacz z orzeźwiającym sosem ogórkowym, cząstkami ziemniaczanymi | ||
| i grillowanymi warzywami | ||
| Smażony łosoś serwowany na żółtej fasoli, z sosem cytrynowym, krokietami | ||
| ziemniaczanymi i pomidorem | ||
| Ryba maślana a la Noisette smażona na patelni z ogórkami i kaparami ze smażonym | ||
| strączkowym groszkiem podawana z ziemniakami cysterskimi | ||
| Desery | ||
| Panacotta serwowana z wiśniami | ||
| Mille Feuille, wafle domowe przekładane bitą śmietaną z owocami | ||
| Tarta jabłkowa podawana z lodami waniliowymi oprószona cynamonem | ||
| Lody z bakaliami, bitą śmietaną i gorącą czekoladą | ||
| TRADYCYJNE POTRAWY KUCHNI POLSKIEJ | ||
| Kotlet schabowy z duszoną kapustą i gotowanymi ziemniakami | ||
| Sznycle dworskie ze schabu z chrupiącym wędzonym boczkiem i jajkiem sadzonym | ||
| Zapiekana golonka podawana z duszoną kapustą oraz sosem na czerwonym winie | ||
| w akompaniamencie gotowanych ziemniaków | ||
Klasztor Cedynia Hotel i Restauracja
ul. M. Konopnickiej, 74-520 Cedynia
e-mail: klasztor@klasztorcedynia.pl
tel. +48 91 4144 531
fax +48 91 4144 532